Pilates

Pilates Overzicht

Wil je na een blessure sneller herstellen? Wil je meer uitdaging om je eigen sportdoelen eerder te bereiken? Of wil je bewust bewegen met als doel je lichaamshouding te verbeteren en een sterker en soepel lichaam te creeren? Pilates is een unieke workout die nadruk legt op de diepere spieren, met als doel flexibiliteit, stabiliteit, coordinatie en betere houding. Deze methode is ontwikkeld door JOSEPH PILATES, die hiermee wereldberoemde is geworden. Pilates bestaat uit 39 oefeningen , welke zij gericht op het voorkomen van blessures en om blessures sneller te laten herstellen. Het is geschikt voor jong en oud, man en vrouw, beginnende of professionele sporters. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de pilatesmethode als aanvulling op reguliere behandelingen. Mijn Pilates opleiding heb ik bij Pilates Studio To Flow in Noord-Scharwoude afgerond.

Lesrooster:

Maandag 19.00-20.0 Pilates Plus Online

20.15-21.15 Pilates Plus Online

Dinsdag 19.00-20.00 Pilates Plus (small group)

Woensdag 10.00-11.00 Pilates Plus (small group)

Vrijdag 10.00-11.00 Pilates met de tennisbal voor tennissers en niet tennissers

Zaterdag 10.00-11.30 online Workshop "Pilates-back-to-basic" in combinatie met "ChiLates" (chi=de levensenergie)

Zondag 15.00-16.30 online Workshop "Pilates with the tennisball"

SCHRIJF IN PER EMAIL: pilates.denisa@gmail.com, of Whatsapp naar: 06-13774571

Proefles altijd gratis

NIEUW : Pilates voor Tennissers en niet tennissers (met de tennisbal)

Pilates Plus: Pilates aangevuld met strech- en rekoefeningen

ChiLates: fusie van Pilates, TaiChi , Chi Cong en Yoga

PILATES voor TENNISSERS en niet tennissers (met de tennisbal)

In tegenstelling tot tennis, waarin je een deel van het lichaam altijd meer belast dan de andere, met Pilates wordt het gehele lichaam getraind. Pilates methode is hierdoor de perfecte aanvulling op de fysieke training van een tennisser. Pilates voor tennissers heeft als doel de controle over de bewegingen, algemene lichaamshouding en flexibiliteit en soepelheid van spieren te verbeteren. In elke workshop worden alle spiergroepen die nodig zijn om een slag technisch goed uit te voeren, getraind. De oefeningen zijn zorgvuldig uitgekozen om o.a. hand/oog coordinatie, balans, rotatie, extensie en flexie van de gewrichten en pezen te verhogen. Tennis is een sport, waarbij de pure spiermassa niet effectief is. De explosieve van kracht vanuit de romp naar de armen en benen is in tennis van cruciaal belang.

Soorten Sessies

Prive les Pilates

€30,00

Losse les

€15,00

5-rittenkaart


€50,00

Workshop in 3 blokken

€ 30,00

Plan een afspraak door mij een bericht te sturen op WeChat: Klik hier om een ​​bericht te verzenden

Bezoek hier mijn Pilates Facebook-pagina


Elke maand een Nieuwsbrief:

Workshop ChiLates is een combinatie van Pilates, Qigong, Tai Chi en Yoga. De nadruk ligt op preventie, op een sterk en soepel lichaam en op een goede gezondheid. Het gaat hier dus niet zo zeer om de uiterlijke voordelen, maar meer om de innerlijke voordelen. Dit neemt niet weg dat je uiterlijk ook een verandering zal ondergaan wanneer je ChiLates regelmatig beofent - je krijgt er een sterk en mooi lichaam van. ChiLates is een les waarin Pilates de basis vormt, maar waar het benaderd wordt vanuit een oosterse wijze, met uitwerking op meridianen, organen en emoties. Bij ChiLates wordt ook gewerkt aan mobiliteit en de flexibiliteit. De lessen worden in 3 lesblokken gegeven. Het maakt niet uit wanneer je instroomt of meedoet. ChiLates is een laagdrempelige formule dat gebaseerd is op Pilates oefeningen.


Workshop ChiLates: zaterdag 10.00 uur-11.15 uur

Workshop Pilates voor tennissers : vrijdag 10.00-11.15

zondag 15.00-16.16 (in het engels)

Workshop Pilates voor tennissers (en niet tennissers) is bedoeld om je lichaam klaar te stomen voor het tennisseizoen. Het is een workout waarbij je naast spiertraining, ook tips en verhalen vanuit het tenniscircuit te horen krijgt, die wellicht straks op de baan goed van pas komen. Laat je meenemen in het wereld van Novak Djokovic en Serena Williams - de wereld toptennissers, voor wie Pilates een vast onderdeel van hun dagelijkse workout is!

Voordelen van Pilates

  • sterke en soepele spieren

  • goede algemene lichaamshouding

  • flexibiliteit en explosiviteit van spieren

  • sterke krachtcentrum om je rug te beschermen